Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: за межами Китаю COVID-19 зафіксували у 27 країнах, в Україні – жодного підтвердженого випадку


Станом на сьогодні 2 247 людей померли. Одужали 16 415 осіб
Станом на сьогодні 2 247 людей померли. Одужали 16 415 осіб

Міністерство охорони здоров`я оновило статистику захворюваності на респіраторний синдром, викликаний новим коронавірусом. За даними станом на 21 лютого, у світі зареєстровано 76 723 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 247- летальні. Одужало вже 16 415 осіб.

Зазначається, що ймовірно цифри щодо інфікованих зміняться найближчим часом, бо Китай змінив методику обліку.

«Китай переглянув свої інструкції щодо класифікації випадків для COVID-19, виключивши класифікацію «клінічно діагностований». Тепер залишаться лише дві класифікації: «підозрювані» та «підтверджені» для всіх областей. Підтверджені випадки будуть зареєстровані лише після лабораторного аналізу», – зазначається у повідомленні.

Як повідомляє МОЗ, за межами Китаю новий коронавірус зафіксовано у 27 країнах (йдеться про 156 випадків).

«У країнах Європи зареєстровано 47 випадків (Німеччина – 16; Франція – 12; Великобританія – 9; Італія – 3; Росія – 2; Іспанія – 2; Фінляндія, Швеція та Бельгія– по одному випадку). До переліку країн, у яких зафіксовані випадки COVID-19 додалася Ісламська Республіка Іран. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано», – заявили у міністерстві.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG