Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії з 12 жовтня діють нові правила в боротьбі з COVID-19


Директор празького зоопарку Мірослав Бобек у захисній масці біля пам’ятника засновникові зоопарку Їржі Янді
Директор празького зоопарку Мірослав Бобек у захисній масці біля пам’ятника засновникові зоопарку Їржі Янді

Уряд Чехїї схвалив нові, суворіші заходи, які мають обмежити поширення коронавірусної інфекції COVID-19 серед населення. Зокрема, від 12 жовтня терміном на 14 днів закриваються всі театри, кінотеатри, клуби, замки, музеї, галереї, планетарії, басейни, зоопарки, також заборонене проведення конференцій чи конгресів.

Усі виші і старші класи шкіл чи професійні навчальні заклади переходять на дистанційну форму навчання, не стосується це лише практичних занять студентів медичних навчальних закладів. Половина учнів середніх класів (від 6 до 9 класу) протягом тижня навчатиметься в школі, друга половина – вдома, потім вони чергуватимуться. Учні молодших класів навчатимуться як звично.

Скасовується проведення всіх спортивних заходів як у сфері професійного, так і аматорського спорту. Не можна займатись спортом у закритих спортивних закладах, не більше як 20 людей може займатись спортом на одному майданчику просто неба.

Усі урядові заклади працюватимуть по 5 годин і лише два дні на тиждень.

У великих торгових центрах вимкнуть безплатний wi-fi, бо ця послуга зазвичай збирає багато молоді.

У церквах на службах Божих водночас може бути присутніми тільки 10 осіб, при цьому заборонений спів.

Забороняється відвідування медичних закладів, а також будинків для осіб старшого віку та інших соціальних закладів.

Час роботи ресторанів, кафе, барів скорочується до 20:00, за одним столом може сидіти не більш як 4 особи.

Ухвалення суворкіших заходів продиктоване новим, досі не баченим спалахом COVID-19 у Чехії. Зокрема, за даними чеського Міністерства охорони здоров’я, минулої суботи було зареєстровано найбільшу кількість інфікованих за добу – 4635 людей, в неділю – 3104 людей (населення країни складає близько 10 з половиною мільйонів людей).

Чехія стала лідером розповсюдження COVID-19 – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Уряд Чехії відстежує ситуацію щодо поширення інфекції COVID-19. Як зазначив віцепрем’єр уряду, голова Центрального кризового штабу Ян Гамачек, в разі, якщо новоухвалені заходи не будуть достатніми, «можливо, настав час для радикальних рішень за зразком Ізраїлю» (Ізраїль наприкінці вересня запровадив в країні «повний карантин»). Посадовці, проте, кажуть, що будуть намагатися уникнути такого сценарію.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG