Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа на танкерах: у Чорному морі відновили операцію пошуку зниклих моряків


У Чорному морі відновили пошукову операцію
У Чорному морі відновили пошукову операцію

Рятувальники відновили пошук зниклих членів екіпажу танкерів «Маестро» і «Кенді» в Чорному морі. Про це повідомили у прес-службі «Росморрічфлоту».

«Рятувальна операція відновилася о 9-й ранку. Очікується, що незабаром до пошуків приєднається вертоліт МНС (Росії – ред.)», – заявили у відомстві.

Як повідомили рятувальники, охоплені пожежею танкери дрейфують до кримського узбережжя.

Відео: біля берегів Криму горять два танкери – є жертви
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

В результаті вибуху і пожежі на двох танкерах «Маестро» і «Кенді», що сталися 21 січня​ біля берегів окупованого Росією українського Криму, загинули 10 осіб, повідомляє спецпроект Радіо Свобода Крим.Реалії, посилаючись на дані морського порталу FleetMoon та повідомлення призначеної Кремлем влади окупованого півострова. Крім того, ЗМІ повідомляють про 12 врятованих. Доля ще п’яти невідома, пише FleetMoon.

Слідчий комітет Росії за фактом загибелі людей в результаті пожежі на танкерах біля берегів окупованого Росією українського Криму порушив кримінальну справу за статтею «заподіяння смерті з необережності двом та більше особам».​

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України повідомляє, що судна «Маестро» і «Кенді» брали участь у незаконному перевезенні скрапленого газу в Сирію.

За словами українського журналіста Андрія Клименка, танкери належать турецькій компанії Milenyum Denizcilik Gemi, що перебуває в «сирійському списку санкцій США».

XS
SM
MD
LG