Доступність посилання

ТОП новини

Після вибухів в Севастополі Росія скоригувала своє корабельне угруповання в Чорному морі – Гуменюк


Загроза ракетного удару з боку Росії залишається досить високою.
Загроза ракетного удару з боку Росії залишається досить високою.

Після вибухів в Севастополі Росія скоригувала своє корабельне угруповання в Чорному морі, серед іншого, вивела два ракетоносії з загальним залпом 16 ракет, повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Росія досить суттєво скоригувала угруповання – збільшилось вдвоє у відкритому морі, оскільки вони усвідомили, що у бухті не так спокійно, там відбуваються певні активності. Вони збільшили кількість кораблів у відкритому морі, роззосередили їх. Серед цих кораблів є два надводні ракетоносії, які можуть мати спорядження у 16 ракет», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

За її словами, загроза ракетного удару з боку Росії залишається досить високою.

«Враховуючи певну активність ворожої авіації протягом сьогоднішньої доби, можна говорити про те, що рівень загрози ракетного удару є досить високим. Це навряд чи буде масований удар. Скоріш за все, вони будуть дотримуватися практики точкових ракетних ударів», – додала Гуменюк.

Оперативне командування «Південь» 21 березня повідомляло, що Росія станом на 16:00 збільшила своє угруповання кораблів на чергуванні в Чорному морі до 1️2 кораблів, серед них було два ракетоносії.

Вранці 22 березня в окупованому Росією Севастополі було чути сильний вибух. Цьому не передував шум ракети, що летить, чи стрілянина з автоматичної зброї.

Проросійський блогер Олександр Таліпов повідомив, що гучні вибухи пролунали в місті о 4:36, потім о 4:46, потім близько 5:00 і о 5:40. За його даними, спрацювали бонові загородження при вході до Севастопольської бухти, внаслідок чого нібито було зупинено та знищено морський дрон. Офіційних коментарів російської окупаційної влади Севастополя чи військових РФ не було.

XS
SM
MD
LG