Доступність посилання

ТОП новини

Онука Черчилля виключили з фракції Консервативної партії Британії через незгоду з Джонсоном


Сер Ніколас Сомс був серед тих, хто голосував за можливість відстрочити Brexit
Сер Ніколас Сомс був серед тих, хто голосував за можливість відстрочити Brexit

Депутатів Консервативної партії Британії, які проголосували за зміну порядку денного парламенту всупереч заклику їх лідера і прем’єра Сполученого королівства Бориса Джонснона, виключили з фракції торі – вони не зможуть представляти партію на наступних виборах. Про це повідомили у канцелярії прем’єр-міністра, зазначає ВВС.

Серед членів парламенту, яких виключили з партії, Ніколас Сомс – онук експрем’єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля. Він був членом парламенту останні 36 років, у 2014 році королева Єлизавета II посвятила його в лицарі.

«Я буду голосувати проти уряду з дуже важким серцем», – зазначив Сомс перед голосуванням.

Всього за можливість розгляду законопроекту про відстрочку Brexit вчора проголосував 21 депутат від Консервативної партії. Серед них, крім онука Черчилля, ветеран британського парламенту Кен Кларк, а також Філіп Хеммонд, колишній міністр закордонних справ, оборони і транспорту, який також займав пост міністра фінансів у кабінеті Терези Мей.

Уряд Джонсона 3 вересня зазнав поразки при голосуванні в Палаті громад щодо питання про «Брекзит». Хоча голосування було процедурним, воно стало свідченням того, що прем’єр не може спиратися на підтримку більшості депутатів виходу з ЄС 31 жовтня без угоди з Євросоюзом.

Джонсон заявляє, що хоче до 31 жовтня укласти з ЄС нову угоду про вихід Британії з Євросоюзу, і звинувачує опонентів у підриві своїх зусиль.

Ті, в свою чергу, стверджують, що справжня мета Джонсона – «Брекзит» за всяку ціну, хай навіть і зовсім без договору.

XS
SM
MD
LG