Доступність посилання

ТОП новини

Через коронавірус Італія поширила обмеження на всю свою територію


Мілан на карантині, березень 2002 року
Мілан на карантині, березень 2002 року

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив про розширення обмежувальних заходів, запроваджених кілька днів тому на півночі Італії, на всю територію країни. Зокрема, запроваджуються обмеження на поїздки по Італії, щоб зупинити поширення коронавірусу.

«Не буде так званих «червоних зон». Італія повністю оголошується захищеною територією, починаючи з вівторка», – наголосив Конте.

Журналісти повідомляють, що обмеження стосуються тих, хто перебуває на карантині. Список підстав для поїздок може залишиться досить широким.

В Італії до вечора понеділка, за одну добу, зросло число тих, що заразилися, на 1807 осіб. Загальна кількість інфікованих становить 9172. Смертельних випадків в Італії 463.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

XS
SM
MD
LG