Доступність посилання

ТОП новини

Процес депортації іноземців із Чехії за повторне умисне скоєння злочинів спростять – законопроект


Зокрема, суд у справі видворення іноземця за повторно свідомо скоєний кримінальний злочин повинен винести рішення до 90 днів, раніше термін розгляду справи і винесення вердикту не мав часових рамок
Зокрема, суд у справі видворення іноземця за повторно свідомо скоєний кримінальний злочин повинен винести рішення до 90 днів, раніше термін розгляду справи і винесення вердикту не мав часових рамок

Палата депутатів, нижня палата Парламенту Чехії, в остаточному читанні схвалила законопроект, за яким іноземці, що повторно умисно скоїли злочин, мають бути депортовані з країни за спрощеною процедурою.

«Іноземці, які повторно скоїли злочин, становлять ризик безпеки. У таких випадках маємо діяти безкомпромісно і швидко», – зазначено в супровідному документі.

Зокрема, суд у справі видворення іноземця за повторний свідомо скоєний кримінальний злочин повинен винести рішення до 90 днів, раніше термін розгляду справи і винесення вироку не мав часових рамок.

Читайте також: Іноземці викликають у чехів найменше страху – опитування

Депортувати іноземця з країни можна буде вже після третього випадку засудження за повторний кримінальний злочин, а не після чотирьох засуджень, як було раніше, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Новий закон дасть право без зволікань депортувати з країни повторно засуджених іноземців за скоєння кримінальних злочинів. Досі процес депортації іноземців міг тривати роками.

Відповідно до нового закону, іноземець матиме право оскаржити рішення Міністерства внутрішніх справ про депортацію в адміністративному суді.

Новий закон також має спростити правила в’їзду в країну іноземним громадянам з метою навчання чи наукової праці. Іноземці з країн поза межами ЄС повинні протягом року пройти курси адаптації й інтеграції, а також вивчити мову.

Для набуття чинності закон має ухвалити також Сенат, верхня палата парламенту, і підписати президент Чехії.

XS
SM
MD
LG