Доступність посилання

ТОП новини

Держкомісія перевела Київщину та Миколаївщину у «жовту» зону з 1 травня


За даними заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, епідемічна ситуація на Київщині та Миколаївщині покращилася
За даними заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, епідемічна ситуація на Київщині та Миколаївщині покращилася

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій скасувала дію «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби COVID-19 для Київської та Миколаївської областей, починаючи з 1 травня. Про це 30 квітня повідомив Кабінет міністрів.

Відтак для цих регіонів починає діяти «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

У Кабінеті міністрів послалися на дані заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, за якими епідемічна ситуація на Київщині та Миколаївщині покращилася.

Читайте також: Щеплення колективів: у МОЗ повідомили, чи будуть вакцинувати родичів співробітників

«Завантаженість ліжок з киснем у Київській області становить 49%, в Миколаївській – 52%. Рівень госпіталізацій у двох областях менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування менше 20%. У Київській області цей показник 15%, в Миколаївській – 19%», – цитують Ляшка в пресслужбі уряду.

Миколаївська область перейшла в «червону» зону з 27 березня, Київська – з 24 березня. Причиною стало зростання захворюваності та навантаження на лікарні в цих регіонах.

В Євросоюзі буксує проєкт видачі єдиних «ковідних паспортів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG