Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі на мітингу проти підвищення тарифів вимагали відставки прем’єра Шмигаля


Під час акції проти підвищення тарифів на комунальні послуги, Дніпро, 15 січня 2021 року
Під час акції проти підвищення тарифів на комунальні послуги, Дніпро, 15 січня 2021 року

У Дніпрі, під будівлею облдержадміністрації, 15 січня відбулася акція проти підвищення тарифів на комунальні послуги. У заході, за підрахунками кореспондента Радіо Свобода, взяли участь близько півтори сотні людей.

У руках вони тримали плакати з антивладними гаслами.

Серед вимог протестувальників – відставка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та зниження цін на газо- та електропостачання.

«Іде тарифний «геноцид» українського народу. Вимога до президента – негайна відставка прем’єр-міністра. Це поки підготовча акція, ми поки висловлюємо свою думку, а потім будемо діяти далі», – сказав один з організаторів Олександр Зеркаль.

За словами учасника акції Вадима Киселя, тарифи на комунальні послуги були «непідйомними» й до зростання, а тепер і поготів. Він каже: мешкає разом із літньою матір’ю, виживають на одну пенсію, після розрахунків за газ і світло лишається тільки кількасот гривень на хліб.

«Мені обіцяли дати субсидію, є папери, але грошей досі нема. Палички по вулиці збираю, аби розтопити пічку. Оце наш сніданок, обід і вечеря – цей батон», – сказав Радіо Свобода чоловік, показуючи «соціальний» батон, яким харчуються вони з матір’ю.

Організатори оголосили, що ця акція – попереджувальна. У випадку невиконання їхніх вимог обіцяють продовжити протести.

XS
SM
MD
LG