Доступність посилання

ТОП новини

Штаб ООС: один військовий загинув, троє поранені минулої доби на Донбасі


У штабі ООС повідомили, що від початку нової доби обстріли продовжилися, але постраждалих серед військових не було
У штабі ООС повідомили, що від початку нової доби обстріли продовжилися, але постраждалих серед військових не було

Один український військовий загинув, троє поранені минулої доби, 15 жовтня, внаслідок обстрілів у зоні збройного конфлікту на сході України, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За даними штабу, підтримувані Росією бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, при цьому дев’ять разів – з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Обстрілів зазнали, зокрема, українські позиції в районах населених пунктів Кримське, Катеринівка, Степне, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Мар'їнка, Березове, Степне, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Водяне, Лебединське і Широкине.

У штабі ООС повідомили, що від початку нової доби обстріли продовжилися, але постраждалих серед військових не було.

Читайте також: Тільки Росія блокує введення миротворців на Донбас – спецпредставник США Волкер

Станом на ранок 16 жовтня угруповання «ДНР» про обстріли минулої доби зведених даних не наводить. Угруповання «ЛНР» звинувачує українських військових у сімох обстрілах, даних про постраждалих не наводить.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Куди тікають найманці з Донбасу? | «Донбас.Реалії»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:21:45 0:00

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG