Доступність посилання

ТОП новини

Секрету довголіття не існує – найстарший чоловік на Землі


Джон Тиннісвуд, 111 років
Джон Тиннісвуд, 111 років

Найстаршою людиною чоловічої статі на Землі став англієць Джон Тиннісвуд, йому 111 років. 4 квітня його рекорд зафіксовано в книзі Гіннеса. Раніше рекордсменом за тривалістю життя серед чоловіків вважався громадянин Венесуели Хуан Вісенте Перес Мора, який помер 2 квітня у віці 114 років.

На запитання журналістів про секрет свого довголіття Тиннісвуд відповів, що йому просто пощастило. «Ви можете прожити довго чи недовго – на це ніяк не можна вплинути», – заявив Тиннісвуд. Він розповів, що ніколи не дотримувався якоїсь дієти або якогось особливого способу життя. Його улюблена страва – традиційна англійська смажена риба з картоплею, яку в його родині готували щопʼятниці, він фанат ліверпульського футбольного клубу, не курить і вважає, що його життя ніколи не відрізнялося від середньостатистичного.

Тиннісвуд народився 1912 року в Ліверпулі і відтоді живе в північній Англії. Він працював бухгалтером і вийшов на пенсію в 1972 році, понад 50 років тому. Зі своєю дружиною Блодвен він прожив 44 роки, вона померла у 1986 році. Подружжя виростило доньку, зараз у Тиннісвуда є онуки та правнуки. У похилому віці він за станом здоровʼя переїхав жити до будинку для догляду за літніми людьми.

Коли журналісти попросили Тиннісвуда розповісти, як, на його думку, змінився світ за час його життя, той відповів: «Світ змінюється постійно. Це безперервний життєвий досвід. Світ стає трохи кращим, але трохи. Але змінюється в правильний бік».

Тиннісвуд – найстарший з нині живих чоловіків. Найстарша жінка, що нині живе (і в цілому найстарша жива людина, чий вік документально підтверджений) – іспанка Марія Браньяс Морера, їй 117 років.

Рекорд довголіття за всю історію спостережень належить француженці Жанні Кальман, яка народилася у 1875 році та померла в 1997 році, проживши 122 роки та 164 дні.

Форум

XS
SM
MD
LG