Доступність посилання

ТОП новини

Двоє співробітників внутрішніх справ Росії попросили політичного притулку в Україні – ДПСУ


Чоловіки кажуть, що їх переслідують через принципову позицію щодо протидії злочинності
Чоловіки кажуть, що їх переслідують через принципову позицію щодо протидії злочинності

Двоє співробітників органів внутрішніх справ Росії попросили політичного притулку в Україні, бо заявили, що їх переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності, повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Причиною, що спонукала їх просити політичний притулок в Україні, стало переховування від переслідування у зв’язку з їхньою службовою діяльністю. За словами самих громадян Росії, вони стали жертвами переслідування впливових осіб через те, що намагались протидіяти розповсюдженню наркотичних речовин у аптеках на ділянці своєї відповідальності», – йдеться в повідомленні прикордонників.

За даними ДПСУ, політичного притулку чоловіки попросили вчора в пункті пропуску «Гоптівка».

Зараз триває перевірка наданої інформації з боку росіян, повідомили у Держприкордонслужбі. Російська сторона наразі не коментувала цю ситуацію.

Раніше у Державній міграційній службі України повідомили, що станом на початок березня 2019 року на обліку перебуває 1799 біженців та 768 осіб, які потребують додаткового захисту. За даними ДМС, найбільше з проханням про захист звертаються громадяни Афганістану, Росії, Бангладеш, Сирії, Іраку та Сомалі.

XS
SM
MD
LG