Доступність посилання

ТОП новини

Тління в Чорнобильській зоні загасять за кілька днів – ДСНС                   


Пожежа в Чорнобилі, 12 квітня 2020 року
Пожежа в Чорнобилі, 12 квітня 2020 року

Тління в Чорнобильській зоні загасять за кілька днів, повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін під час доповіді президенту Володимиру Зеленському.

За даними ДСНС, 13 квітня після 16-ї години відбулося погіршення ситуації через шквальний вітер, тож вогонь було складно контролювати. Тому ДСНС направила більшу кількість техніки та особового складу на ліквідацію пожежі. Дощ, який пройшов на території, допоміг вогнеборцям впоратися із ситуацією швидше.

«Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у Зоні відчуження зберігається у нормі й не підвищується», – повідомив Микола Чечоткін.

Він наголосив, що ДСНС не допустила перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об’єкти «Укриття», «Вектор», розподільчу електростанцію ЧАЕС та сховище з радіоактивними відходами.

Вдень 14 квітня виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов повідомив, що пожежу в Чорнобильській зоні вдалося загасити.

Пожежі в Чорнобильській зоні тривали від 4 квітня. Гасіння ускладнювала суха і вітряна погода.

Національна поліція повідомляла про затримання двох підозрюваних у спричинення пожеж.

XS
SM
MD
LG