Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС про пожежі в зоні ЧАЕС: проблема в тому, що виявляються нові й нові осередки


За словами речниці управління ДСНС, ускладнює роботу рятувальників те, що до деяких осередків пожежі доводиться прокладати дорогу спеціальною технікою, крім того, є проблема з джерелами води
За словами речниці управління ДСНС, ускладнює роботу рятувальників те, що до деяких осередків пожежі доводиться прокладати дорогу спеціальною технікою, крім того, є проблема з джерелами води

Спрогнозувати, коли загасять пожежі в Чорнобильській зоні, наразі неможливо, заявила Вікторія Рубан, речниця київського обласного управління ДСНС. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вона сказала про це журналістам на КПП «Дитятки» на в’їзді до Чорнобильської зони.

«Прогнози ніхто не буде давати з однієї простої причини. По-перше, вчора був дуже сильний вітер, і вогонь на дуже великій швидкості перекидався, а по-друге, у тих місцях, де пожежу було практично ліквідовано, в нових місцях під час обльоту ввечері, у важкодоступних місцях було виявлено нові осередки. Проблема в тому, що виявляються нові і нові осередки», – сказала Рубан.

За її словами, наразі в зоні пожеж працює близько 400 пожежників і 100 одиниць техніки. 14 квітня до зони їде ще 20 одиниць техніки й особовий склад – з різних областей України.

Пожежі у Чорнобильській зоні відчуження – відео з висоти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Напередодні вогонь дійсно дістався Прип’яті, але, за словами Рубан, його вдалося загасити. Від сховищ відпрацьованого ядерного палива полум’я перебуває на безпечній відстані.

За словами речниці, ускладнює роботу рятувальників те, що до деяких осередків пожежі доводиться прокладати дорогу спеціальною технікою – лише після цього до вогнищ може під’їхати техніка.

Також є проблеми з джерелами води: її доводиться возити на великі відстані. Нічний дощ, за словами Рубан, трохи зменшив темпи розповсюдження полум’я, але не загасив його.

Пожежі в Чорнобильській зоні тривають від 4 квітня. Гасіння ускладнювала суха і вітряна погода.

Національна поліція повідомляла про затримання двох підозрюваних у спричинення пожеж.

XS
SM
MD
LG