Доступність посилання

ТОП новини

Джерело: СБУ організувала підрив очільника «митниці ЛНР» Афанасьєвського на окупованій Луганщині


Співрозмовник Радіо Свобода підтвердив, що це «справа рук СБУ»
Співрозмовник Радіо Свобода підтвердив, що це «справа рук СБУ»

На окупованій частині Луганщини стався замах на учасника збройного угруповання «ЛНР» Юрія Афанасьєвського – про це Радіо Свобода повідомило джерело в Службі безпеки України 5 вересня.

Як повідомив співрозмовник, у помешканні чоловіка стався вибух. Джерело заявило, що це «справа рук СБУ».

За його словами, Афанасьєвський «отримав множинні осколкові поранення голови, шиї, живота та перебуває у реанімації у важкому стані».

Афанасьєвський очолював «митницю» угруповання.

Читайте також: Причетний до заворушень в Одесі у 2014 році та воював проти ЗСУ – затримано бойовика угруповання «ЛНР»

«Цей «діяч», який є генерал-майором та агентом центрального апарату ФСБ, відомий тим, що став «фінансистом» голови т.з. ЛНР Леоніда Пасічника. Він «відмивав» кошти для фінансування збройних формувань, які воювали проти України», – заявило джерело в СБУ.

Радіо Свобода звернулося до СБУ по офіційний коментар.

Російський телеграм-канал Mash 5 вересня повідомив про госпіталізацію Юрія Афанасьєвського в тяжкому стані після вибуху в його помешканні і теж пише, що його помістили у реанімацію.

Раніше на Юрія Афанасьєвського наклали санкції, поміж інших, Європейський союз, Велика Британія, Канада, Швейцарія, Японія.

У лютому Інститут дослідження війни (США) писав, що Міністерство оборони Росії підтвердило інтеграцію сил «ЛНР» і «ДНР» до російської армії у відповідь на критику щодо зміни командування в цих угрупованнях.

XS
SM
MD
LG