Доступність посилання

ТОП новини

Елтон Джон звинуватив Путіна у лицемірстві щодо ЛГБТ


Комбіноване фото. Президент Росії Володимир Путін (ліворуч) і британський співак Елтон Джон
Комбіноване фото. Президент Росії Володимир Путін (ліворуч) і британський співак Елтон Джон

Британський музикант Елтон Джон звинуватив російського президента Володимира Путіна у лукавстві під час інтерв’ю Financial Times, коли той коментував ставлення до ЛГБТ-спільноти в Росії.

Элтон Джон
Элтон Джон

Відповідне звернення співак опублікував у своєму Instagram-акаунті.

«Я твердо не погоджуюсь з вашою думкою, що проведення політики, яка включає мультикультурне та сексуальне розмаїття, є застарілим у наших суспільствах. Я вбачаю суперечність, коли ви кажете, що хочете, щоб ЛГБТ люди «були щасливі» і що «у нас немає жодної проблеми». Але російські дистриб’ютори вирішили сильно цензувати мій фільм Rocketman, видаливши всі посилання на моє знайдене справжнє щастя через 25-річні стосунки з Давидом і виховання двох моїх прекрасних синів. Це відчувається мені як лицемірство», – написав Елтон Джон.

Таким чином музикант відреагував на інтерв'ю Володимира Путіна, де той, розповідаючи про застарілі, на його погляд, ліберальні цінності, заявив, що не має проти людей «нетрадиційної сексуальної орієнтації»: «Дай бог здоровья, хай живуть так, як вважають за потрібне. Але деякі речі для нас здаються надлишковими».

У відповідь, як повідомляє Інтерфакс, Путін висловився на саміті G-20, зазначивши, що Елтон Джон – геніальний, на його думку, музикант, але він вводить себе в оману.

Читайте також: Росіянин звернувся до ЄСПЛ через переслідування геїв у Чечні​

«Рокетмен» (Rocketman) – це біографічна музична драма спільного виробництва Великої Британії та США про британського рок-музиканта Елтона Джона. Світова прем'єра стрічки відбулась на Каннському кінофестивалі 16 травня 2019 року.

Про те, що з фільму «Рокетмен» у російському прокаті зникли окремі сцени, заявив ведучий телеканалу «Дождь» Михайло Козирєв. Кінокритики, які дивилися фільм на Каннському фестивалі, підтвердили цю інформацію.

У російській версії немає зокрема сцени з голими Елтоном Джоном і його менеджером Джоном Райдом. Із титрів також зник слайд зі словами про те, що музикант зустрів свою любов, і фото Елтона Джона з чоловіком.

Зі свого боку російська компанія «Централ Партнершип», яка здійснювала прокат стрічки в Росії, заявила, що виконує вимоги російського законодавства, оскільки 2013 році в Росії ухвалили закон про заборону «пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків» неповнолітнім.

Тим часом, міністр культури Росії Володимир Мединський заперечив, що його відомство чи уряд загалом впливали на зміну фільму.

XS
SM
MD
LG