Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: через обстріли РФ за добу пошкоджені енергооб’єкти у трьох областях України


Комунальник ремонтує лінію електропередач після ракетного удару РФ в Харкові, 6 квітня 2024 року
Комунальник ремонтує лінію електропередач після ракетного удару РФ в Харкові, 6 квітня 2024 року

Війська РФ знову атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у ніч на 8 квітня. Застосовуються обмеження споживання електроенергії у двох областях України, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Зранку у Харківській області діють графіки відключень, також є локальне обмеження споживання електроенергії у Криворізькому районі», – вказано у повідомленні.

За добу війська РФ пошкодили об’єкти енергетичної та газової інфраструктури у чотирьох регіонах України, інформує відомство.

«Ворог уночі двічі атакував БПЛА по обладнанню на високовольтній підстанції у Запорізькій області. Є пошкодження обладнання. Також на Дніпропетровщині внаслідок падіння уламків збитої ракети стався вибух на території об’єкта газової інфраструктури. Пошкоджено будівлі. Без постраждалих», – повідомило Міністерство енергетики.

Читайте також: Зеленський: свідомими цілями РФ були Канівська та Дністровська ГЕС – це загроза не лише для України

Вчора через обстріли РФ відключилась високовольтна повітряна лінія на Харківщині, а внаслідок бойових дій одночасно відключились дві високовольтні лінії у Дніпропетровській області.

Раніше голова обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що у ніч на 8 квітня уламки збитого БПЛА типу «Shahed-131/136» пошкодили лінію електропередач на Миколаївщині. Внаслідок цього знеструмлено 14 населених пунктів та один частково.

У Генштабі ЗСУ в ранковому зведенні повідомили, що сили ППО вночі збили 17 із 24 запущених Росією «Шахедів».

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику за останній час РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG