Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Енергодарі після вчорашнього обстрілу таксі загинув працівник ЗАЕС – мер


Обстріл стався поблизу Запорізької ТЕС
Обстріл стався поблизу Запорізької ТЕС

Мер Енергодара Дмитро Орлов повідомляє, що внаслідок вчорашнього обстрілу таксі загинув працівник Запорізької АЕС.

«22 серпня внаслідок обстрілу автомобіля таксі в Енергодарі зазнав поранень працівник Запорізької АЕС – слюсар цеху теплової автоматики та вимірювань Владислав Мітін, 1996 року народження. Він був ушпиталений, але від отриманих важких поранень за кілька годин помер у реанімації», – написав він в телеграмі.

Напередодні Дмитро Орлов повідомив, що внаслідок обстрілу в районі Запорізької ТЕС 44-річний чоловік загинув на місці, 26-річний чоловік був поранений.

Обставини обстрілу достеменно невідомі.

«Окупанти традиційно звинуватили в цьому ЗСУ. Але обставини події викликають великі запитання. Судячи з наявних на відео від самих окупантів пошкоджень автівки з практично рівними отворами від куль, машина була обстріляна практично впритул. Вірогідно, з автомату», – повідомив 22 серпня Орлов.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

Останніми тижнями найбільша в Європі атомна електростанція неодноразово зазнавала обстрілів, викликаючи побоювання ядерної катастрофи. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

XS
SM
MD
LG