Доступність посилання

ТОП новини

Лідери ЄС проведуть відеоконференцію щодо поширення COVID-19


Про це повідомив президент Франції Емманюель Макрон
Про це повідомив президент Франції Емманюель Макрон

Лідери країн Європейського союзу ввечері 10 березня (о 18:00 за Києвом) проведуть відеоконференцію для координації зусиль із протидії поширенню нового коронавірусу і спричиненого ним захворювання COVID-19. Про це повідомив офіс президента Франції Емманюеля Макрона.

У понеділок Макрон закликав до більшої координації в межах ЄС у боротьбі з епідемією.

Голова Європейської ради Чарльз Мішель підтвердив, що відеоконференція відбудеться «незабаром».

Нині лідером за швидкістю поширення та числом смертей від коронавірусу є Італія. Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте 9 березня заявив про розширення обмежувальних заходів, запроваджених кілька днів тому на півночі Італії, на всю територію країни. Зокрема, запроваджуються обмеження на поїздки по Італії, щоб зупинити поширення коронавірусу.

В Італії до вечора понеділка, за одну добу, зросло число тих, що заразилися, на 1807 осіб. Загальна кількість інфікованих становить 9172. Смертельних випадків в Італії 463.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

XS
SM
MD
LG