Доступність посилання

ТОП новини

ЄС повідомив, кого стосуватимуться санкції через визнання Росією угруповань на Донбасі


«ЄС готовий швидко ухвалити більш широкі політичні та економічні санкції», – застерігає Жозеп Боррель
«ЄС готовий швидко ухвалити більш широкі політичні та економічні санкції», – застерігає Жозеп Боррель

Європейський союз повідомив про обмеження на економічні відносини з непідконтрольними Києву районами Донецької та Луганської областей, а також щодо причетних до визнання Москвою їхньої «незалежності». Про це йдеться в заяві Високого представника блоку із зовнішньої політики Жозепа Борреля від 22 лютого.

Згідно із повідомленням, Євросоюз засуджує рішення Росії та закликає її, «як сторону конфлікту», відмовитися від цього кроку і повернутися до переговорів у «нормандському форматі» та Тристоронній контактній групі. Блок також закликає інші країни не наслідувати незаконні дії Кремля.

Читайте також: У Європарламенті пропонують поступово виключити Росію з економіки Євросоюзу

«ЄС відповість на ці останні порушення у терміновому порядку додатковими обмежувальними заходами, у тому числі щодо всіх економічних відносин із непідконтрольними уряду (України – ред.) регіонами, а також рішеннями щодо осіб та установ, відповідальних та за підрив територіальної цілісності України, в координації з нашими партнерами», – заявив голова дипломатії блоку.

Згідно із заявою, Євросоюз застерігає Росію проти того, щоб використовувати підписані з угрупованнями договори як привід для подальшої агресії проти України.

«ЄС готовий швидко ухвалити більш широкі політичні та економічні санкції», – застерігає Боррель.

Читайте також: Промова Путіна щодо визнання ОРДЛО «державами» розкрила його справжні наміри – Білий дім

21 лютого російський президент Володимир Путін спочатку оголосив про визнання Росією незалежності окремих районів Донецької та Луганської областей, а згодом – про введення регулярних російських військ на території, контрольовані російськими гібридними силами на сході України.

США та інші країни Заходу раніше заявляли, що в разі російського збройного вторгнення на територію України запровадять проти Росії жорсткі санкції. Контрольовані «ДНР» та «ЛНР» території всі країни світу, окрім Росії, наразі визнають територією України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG