Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і США слідкують за ситуацією в Росії, Казахстан вважає її «внутрішньою справою»


Раніше розвідка Великої Британії назвала спробу збройного заколоту Пригожина «найбільшим викликом» для російської держави за останній час
Раніше розвідка Великої Британії назвала спробу збройного заколоту Пригожина «найбільшим викликом» для російської держави за останній час

Європейський союз слідкує за ситуацією в Росії, повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель 24 червня.

«Уважно слідкуємо за розвитком ситуації в Росії. На зв’язку з європейськими лідерами та партнерами по «Групі семи», – написав він.

Мішель додав, що збройне протистояння між найманцями та російською владою є «очевидно внутрішньою російською проблемою». Він наголосив, що ЄС продовжує підтримувати Україну.

Своєю чергою, президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що провів консультації з главою уряду та міністерством національної оборони країни у зв’язку з ситуацією в Росії. За словами Дуди, події в Росії перебувають під постійним наглядом.

Представник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж у розмові з «Голосом Америки» заявив, що у Вашингтоні стежать за ситуацією.

Читайте також: Зеленський про заколот «Вагнера»: «слабкість Росії очевидна»

«Ми консультуватимемося з союзниками та партнерами», – сказав він.

Про свою увагу до російських подій також заявили представники Німеччини та Франції. Єлисейський палац при цьому уточнив, що Париж, як і раніше, зосереджений на підтримці України.

Також президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв провів розмову з Путіним, передає місцева служба Радіо Свобода. Токаєв назвав «внутрішньою справою» останні події в сусідній країні.

«Конституційний порядок і верховенство закону є неодмінною умовою підтримки правопорядку країни. Це є основою безпеки суспільства та його успішного розвитку. Президент Володимир Путін подякував за виявлене розуміння Казахстаном ситуації, що склалася в Російській Федерації», — йдеться у повідомленні пресслужби Токаєва.

Раніше розвідка Великої Британії назвала спробу збройного заколоту Пригожина «найбільшим викликом» для російської держави за останній час.

XS
SM
MD
LG