Доступність посилання

ТОП новини

«Євробачення»: в 2021-му учасники не зможуть виступати з піснями, відібраними цьогоріч


Україну на цьогорічному конкурсі мав представляти гурт Go_A з піснею «Соловей»
Україну на цьогорічному конкурсі мав представляти гурт Go_A з піснею «Соловей»

Учасники «Євробачення-2021» не зможуть представляти на конкурсі пісні, які були відібрані для участі цього року, повідомляє Європейська телерадіомовна спілка.

Як пояснюють у спілці, таке рішення пов’язано з тим, що організатори конкурсу міркують над проведенням альтернативних заходів (але не змагань) вже в 2020 році, аби «вшанувати пісні та артистів, обраних для пісенного конкурсу «Євробаченні-2020».

«У зв’язку з цим Група арбітрів, управлінський орган ЄТРС, вирішила, що, на виконання правил конкурсу «Євробачення», цьогорічні пісні не зможуть брати участі, коли конкурс повернеться в 2021», – йдеться в заяві.

Водночас компанії, відповідальні за проведення «Євробачення» в країнах-членах Спілки, можуть самі вирішувати, яких артистів відправити на конкурс наступного року – відібраних у цьому році чи нових.

Українське Суспільне мовлення повідомляло, що гурт Go-A, який виграв Національний відбір у лютому 2020 року, представлятиме Україну наступного року.

18 березня стало відомо, що пісенний конкурс «Євробачення», який цього травня мав відбутися у Роттердамі, скасували через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Україну на цьогорічному конкурсі мав представляти гурт Go_A з піснею «Соловей».

19 березня голова правління Суспільного мовника Зураб Аласанія припустив, що гурт не змінюватиме свій номер для виступу в 2021 році.

XS
SM
MD
LG