Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі повідомили двом ексберкутівцям про підозру у «справах Майдану»


Співробітники спецзагону «Беркут» під час Євромайдану, 11 грудня 2013 року
Співробітники спецзагону «Беркут» під час Євромайдану, 11 грудня 2013 року

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно із прокурорами повідомили про підозру двом колишнім працівникам полку міліції особливого призначення «Беркут» у Києві.

«Експравоохоронці підозрюються у незаконному перешкоджанні, організації та проведенню зборів у центральній частині міста Києва, а також у наданні слідчому завідомо неправдивих показань із штучним створенням доказів обвинувачення (ст. 340, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України)», – ідеться в повідомленні на сайті ДБР.

За даними слідства, вранці 20 січня 2014 року на вулиці Лаврській у місті Києві група з 10–15 осіб затримала трьох учасників Євромайдану, які поверталися додому з майдану Незалежності, та передали їх працівникам спецпідрозділу «Беркут». «Беркутівці» сфальсифікували докази щодо цих громадян, склали рапорти та надали завідомо неправдиві покази про нібито затримання цих осіб на вулиці Грушевського в Києві під час вчинення ними злочину.

Унаслідок незаконних дій правоохоронців трьох активістів затримали, їм повідомили про підозру та взяли під варту за особливо тяжкий злочин, якого вони насправді не вчиняли.

XS
SM
MD
LG