Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди виділяють понад 150 млн євро на боєприпаси для F-16, які нададуть Україні – Міноборони


Йдеться про боєприпаси класу «повітря-земля» для винищувачів F-16, які відправляються в Україну
Йдеться про боєприпаси класу «повітря-земля» для винищувачів F-16, які відправляються в Україну

Нідерланди виділяють понад 150 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України, повідомляє міністерство оборони країни.

Йдеться про боєприпаси класу «повітря-земля» для винищувачів F-16, які відправляються в Україну, вони закуповуються безпосередньо у промисловості.

Як заявила міністр Кайса Оллонґрен за підсумками вчорашнього засідання Української оборонної контактної групи, Нідерланди також роблять внесок у розмірі понад 200 млн євро на закупівлю безпілотників. Планується закупівля значна кількість безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconnaissance).

У відомстві додають, що Нідерланди також знову відправляють (раніше обіцяні) винищувачі F-16 до Румунії.

«Літаки використовуються там для тренувального центру для українських та румунських пілотів. Це стосується не лише літаків, але й усіх пов’язаних з ними запчастин та боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, 18 нідерландських літаків F-16 були надані в розпорядження Румунії для проведення навчань. Ще 24 нідерландських F-16 призначені для доставки в Україну – частина цієї групи зараз готується до цього.

Читайте також: Данія передасть Україні САУ Caesar, міномети та боєприпаси – Міноборони

За даними видання The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях.

Форум

XS
SM
MD
LG