Доступність посилання

ТОП новини

Філатов прокоментував спробу Микитася дати йому хабар 


За даними правоохоронців, хабар у 22 мільйони євро, який Микитась пропонував Філатову за будівництво метрополітену у Дніпрі поза конкурсом, є «однією із рекордних сум»
За даними правоохоронців, хабар у 22 мільйони євро, який Микитась пропонував Філатову за будівництво метрополітену у Дніпрі поза конкурсом, є «однією із рекордних сум»

Мер Дніпра Борис Філатов прокоментував спробу колишнього народного депутата Максима Микитася дати йому хабар та пояснив, чому повідомив про це антикорупційні органи.

«Я не брав і не беру участі у жодних оперативних «комбінаціях» правоохоронних органів. Просто, коли мені запропонували хабар, то я спочатку витріщив очі від такої нахабності, а потім пішов до НАБУ, як це прямо вимагає від посадовців закон «Про запобігання корупції», – зазначив мер Дніпра та додав, що «нечесно і негарно красти у країні, яка захлинається у крові».

18 жовтня Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що Максим Микитась Затриманий та очікує на оголошення підозри і обрання запобіжного заходу.

За даними правоохоронців, хабар у 22 мільйони євро, який він пропонував меру Дніпра за будівництво міського метрополітену поза конкурсом, є «однією із рекордних сум».

Максим Микитась – колишній народний депутат, відомий столичний забудовник. Він є екскерівником державної корпорації «Укрбуд». Микитасеві інкримінували махінації із житлом Національної гвардії більш ніж на 81 мільйон гривень. Його підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Він звинувачення заперечує.

2 грудня 2020 року НАБУ офіційно повідомило, що підозрюваний у справі про заволодіння майном Нацгвардії колишній народний депутат добровільно відшкодував до держбюджету 50 мільйонів із загальної суми збитків більш ніж у 81 мільйон.

XS
SM
MD
LG