Доступність посилання

ТОП новини

СБУ викрила схему фінансування угруповань «Л/ДНР», затримані 6 людей


Відкрите кримінальне провадження за статтею про «фінансування тероризму»
Відкрите кримінальне провадження за статтею про «фінансування тероризму»

У Службі безпеки України повідомили про викриття злочинної групи з шести осіб, яка налагодила механізм фінансування визнаних в Україні терористичними угруповань «ДНР» та «ЛНР». Як йдеться на сайті відомства, організаторів незаконної схеми за місцями їх проживання в Дніпрі, Харкові та Рубіжному Луганської області.

«Шестеро громадян України через підконтрольні суб’єкти господарювання налагодили постачання до терористичних організацій товарів широкого вжитку. Протиправний механізм діяв за схемою так званого «псевдоекспорту»: товар під виглядом експорту вивозився до Росії, звідки через контрольовані терористами пункти пропуску і митні пости потравляв до ОРДЛО. При цьому комерсанти систематично сплачували податкові та митні платежі до бюджетів квазіреспублік, кошти з яких йшли на фінансування незаконних збройних формувань», – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними спецслужби, наразі відкрите кримінальне провадження за статтею про «фінансування тероризму», вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та взяття під варту.

У СБУ раніше повідомили, що за минулий рік затримали понад півсотні бойовиків з угруповань «ДНР» та «ЛНР», які за підтримки Росії контролюють частину території Донецької та Луганської областей. Повідомлялось, що правоохоронці відкрили 850 кримінальних проваджень, 144 обвинувальні вироки набрали чинності.

XS
SM
MD
LG