Доступність посилання

ТОП новини

Фінляндія виділяє Україні 30 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів – Міноборони


Фінляндія приєдналася до чеської ініціативи з постачання боєприпасів для України
Фінляндія приєдналася до чеської ініціативи з постачання боєприпасів для України

Фінляндія приєдналася до чеської ініціативи з постачання боєприпасів для України і виділила на це 30 мільйонів євро, повідомив у мережі Х міністр оборони країни Антті Хяккянен.

Про це Хяккянен повідомив 19 березня після зустрічі з командувачем Збройних сил Чехії Карелом Ржекою, на якій обговорили поліпшення європейської оборони та підтримку України.

Раніше чеський президент Петр Павел розповів, що Чехія намагається доставити Україні боєприпаси «так швидко, як це можливо».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 13 березня повідомив, що снаряди з чеської ініціативи почнуть надходити на фронт «в осяжному майбутньому».

Читайте також: «Війна не чекає»: де Україні взяти снаряди та зброю для нагальних потреб фронту і захисту тилу

Під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел повідомив, що знайшов для України 800 тисяч снарядів, які можна придбати та доставити в Україну протягом кількох тижнів, «аби лише були кошти». За оцінками видання Financial Times, Прага прагнула зібрати півтора мільярда доларів, щоб оплатити ці боєприпаси.

До ініціативи долучилися близько 15 країн, в тому числі Канада, Данія, Франція, Норвегія, Швеція, Естонія.

На початку березня чеський прем’єр Петр Фіала повідомив, що Чехії і її партнерам вдалося зібрати кошти для закупівлі першої партії в 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України.

Форум

XS
SM
MD
LG