Доступність посилання

ТОП новини

У противника FPV-дрони на деяких ділянках починають замінювати артилерію – Гуменюк


За її словами, характерною ознакою грудня стало використання противником у підвищеній активності FPV-дронів. Фото ілюстративне
За її словами, характерною ознакою грудня стало використання противником у підвищеній активності FPV-дронів. Фото ілюстративне

У грудні війська РФ особливо активно застосовували FPV-дрони, на деяких ділянках вони починають замінювати артилерію противника, повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Характерною ознакою грудня стало використання ворогом у підвищеній активності FPV-дронів. FPV-дрони на деяких ділянках починають замінювати артилерію ворога, яку ми знищуємо, вибиваємо, завдаємо ударів по вогневих позиціях. 112 ударів FPV-дронами ми нарахували», – сказала вона під час брифінгу в Одесі.

Також, за її словами, паралельно діє комплекс БПЛА, до яких противник прикріплює осколкові боєприпаси.

Читайте також: Сили РФ атакували Станіслав із безпілотника, є загиблий – влада

«Понад 220 таких боєприпасів було випущено по мирному населенню Херсонщини. Правий берег особливо потерпає від таких уражень. Останні два тижні ворог активізував цю діяльність і на протилежному березі Дніпровсько-Бузького лиману», – додала Гуменюк.

Вона додала, що у грудні майже щоночі російські війська атакували дронами на півдні, лише чотири ночі були без дронових атак.

Водночас українські військові також стикнулися з дефіцитом боєприпасів. Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський 18 грудня повідомив, що Збройні сили України зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і «згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги».

Форум

XS
SM
MD
LG