Доступність посилання

ТОП новини

Французькі законодавці після дебатів підтримали безпекову угоду з Україною


Сьогодні документ розглянула нижня палата парламенту Франції, завтра це має зробити верхня. Фото ілюстративне
Сьогодні документ розглянула нижня палата парламенту Франції, завтра це має зробити верхня. Фото ілюстративне

Національна асамблея – нижня палата парламенту Франції – після дебатів підтримала безпекову угоду з Україною.

Депутати підтримали документ 372 голосами «за», 99 були «проти», а 101 утримався.

Українські офіційні особи казали Reuters, що вони стурбовані тим, що голосування не переважною більшістю на користь Києва буде символічно негативним і може зашкодити зусиллям президента Еммануеля Макрона збільшити підтримку своєї країни в найближчі місяці.

«Утриматися – означає втекти від своїх обов’язків перед обличчям історії», – заявив прем’єр-міністр Габріель Аттал у парламенті, додавши, що голосування «проти» допоможе президенту Росії Володимиру Путіну.

Нацасамблея Франції провела голосування щодо стратегії уряду стосовно Україні, включаючи двосторонню угоду про безпеку, підписану французьким президентом Емманюелем Макроном і президентом України Володимиром Зеленським минулого місяця. Верхня палата – Сенат – має провести аналогічні дебати в середу.

Як пише агенція AFP, завдяки символічному голосуванню в парламенті Макрон змушує політичні партії зайняти публічну позицію щодо війни РФ проти України.

16 лютого Україна та Франція підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки. Париж оголосив про надання Україні трьох мільярдів євро військової допомоги протягом 2024 року.

Форум

XS
SM
MD
LG