Доступність посилання

ТОП новини

Гіркін знову заявив, що «ополчення» не збивало малайзійський «Боїнг» на Донбасі – фільм Донбас.Реалії


Ігор «Стрєлков» Гіркін під час розмови з журналістами проєкту Донбас.Реалії на мітингу в Москві
Ігор «Стрєлков» Гіркін під час розмови з журналістами проєкту Донбас.Реалії на мітингу в Москві

Колишній ватажок угруповання «ДНР» Ігор «Стрєлков» Гіркін знову заперечив свою причетність до збиття літака рейсу MH17 – про це йдеться в документальному фільмі спеціального проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії «Фігуранти справи МН17: навколосвітня подорож замість лави підсудних».

«Ополчення» «Боїнг» не збивало. Більше я нічого не коментую. Все!» – заявив колишній бойовик, спілкуючись із російським державним «Першим» телеканалом на опозиційному мітингу в Москві 15 лютого, мовиться в фільмі. «Ополченням» у Росії і на окупованих територіях називають загони незаконного збройного сепаратистського угруповання «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним.

Водночас Гіркін відмовився відповідати на уточнювальні запитання журналістів проєкту Донбас.Реалії про фігурантів справи MH17.

«Я не хочу з вами спілкуватися. Тому що ваше радіо (Радіо Свобода – ред.), воно таке чудове, що не тільки є критиками Путіна (президента Росії Володимира Путіна – ред.), ви взагалі вороги Росії. І реально це факт», – сказав він журналістам Донбас.Реалії на тому ж мітингу.

https://www.youtube.com/watch?v=Qr4N2I_RlbM

Громадянин Росії Ігор Гіркін, відомий також на прізвисько «Стрєлков», є одним із чотирьох фігурантів справи про збиття літака рейсу MH17, проти яких слідство офіційно висунуло обвинувачення.

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 із Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі загинули.

19 червня 2019 року міжнародна Спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування і застосування ракетного комплексу «Бук» 53-ї зенітної ракетної бригади ППО Збройних сил Росії, з якого збили літак.

9 березня Гаазький окружний суд у Нідерландах почав розгляд справи щодо збиття літака Boeing 777 рейсу МН17. Жоден із обвинувачених на засідання не з’явився.

Більше про роль Гіркіна й інших можливих причетних до збиття «Боїнга» можна дізнатись у новому спецвипуску Донбас.Реалії – «Фігуранти справи MH17: навколосвітня подорож замість лави підсудних».

XS
SM
MD
LG