Доступність посилання

ТОП новини

У справі Гандзюк оголосили ще одну підозру – Луценко


За версією слідства, саме громадянин Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк
За версією слідства, саме громадянин Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк

У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Одесі. За версією слідства, саме громадянин Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк.

За його словами, Левін раніше був засуджений разом з батьком у справі про організацію вбивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області. Луценко стверджує, що загальна кількість доведених убивств становить 15. Левін отримав 15 років тюрми, а його батько – довічний термін. Очільник ГПУ розповів, що підозрюваний в убивстві Гандзюк вийшов на волю достроково за так званим «законом Савченко».

Луценко повідомив, що Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі. Він не назвав країну, куди саме поїхав Левін.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї були опіки 40% шкіри і пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

У цій справі затримали п’ятьох людей, зокрема й підозрюваного в організації злочину.

Після смерті активістки поліція перекваліфікувала її справу на «закінчене вбивство», і кримінальне провадження буде розслідуватися як «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає за такі дії від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

XS
SM
MD
LG