Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині загинув ще один російський генерал – ЗМІ


Ні українська, ні російська сторона наразі офіційно не підтверджує загибель Кутузова на Луганщині. Архівне фото
Ні українська, ні російська сторона наразі офіційно не підтверджує загибель Кутузова на Луганщині. Архівне фото

В Україні під час боїв біля селища Миколаївка на Луганщині загинув генерал-майор російської армії Роман Кутузов. Про це повідомили кілька російських сайтів, а також кореспондент російської державної ВДТРК Олександр Сладков, який раніше відзначився кількома фейками щодо війни в Україні.

Як стверджує Сладков, Кутузов – «четвертий російський генерал, який загинув у бою».

У 2020 році Кутузов командував парадом на честь 75-річчя перемоги у Другій світовій війні. Тоді він був начальником штабу 29-ї загальновійськової армії.

Ні українська, ні російська сторона наразі офіційно не підтверджує загибель Кутузова на Луганщині.

24 травня російська служба ВВС повідомляла про загибель в Україні російського генерал-майора у відставці Канамата Боташева. За даними видання, його літак Су-25 був збитий українськими військовими в небі над Луганською областю.

Раніше ЗМІ, серед яких британське «Бі-бі-сі», посилаючись на відкриті джерела, повідомили про загибель під час бойових дій в Україні близько 60 офіцерів російської армії у званні від підполковника та вище. У Міноборони Росії цю інформацію не коментували.

За даними британської розвідки, Росія за три місяці своєї масштабної війни проти України, ймовірно, втратила загиблими стільки ж військових, скільки Радянський Союз під час його дев’ятирічної війни в Афганістані.

XS
SM
MD
LG