Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ не полишають спроб просуватися на Харківщині – Генштаб ЗСУ


Військовослужбовець 13-ї бригади оперативного призначення «Хартія» веде вогонь у бік російських позицій у Харківській області, Україна, 21 травня 2024 року
Військовослужбовець 13-ї бригади оперативного призначення «Хартія» веде вогонь у бік російських позицій у Харківській області, Україна, 21 травня 2024 року

Упродовж дня російська армія не полишає спроб просуватися на Харківщині. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 67, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 16:00.

«На Харківському напрямку російські окупанти проводили штурмові дії від Мурома в бік Стариці. Ще два бойових зіткнення тривають в районах Вовчанська і села Липці. А загальна кількість боїв на напрямку на цей час становить 11», – вказано у повідомленні.

За даними Генштабу, найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку – з початку доби їх уже 27.

«Противник зосереджує зусилля, зокрема, в бік Новоолександрівки і Уманського, підтримуючи дії своїх підрозділів ударами авіації... За сьогодні загарбники вже втратили на напрямку 244 військовослужбовця вбитими та пораненими. Також наші воїни знищили ворожий танк, дві БМП, три бронетранспортери та автомобіль, а також пошкодили міномет», – повідомили військові.

Читайте також: Зеленський каже, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України

Вказано, що на Куп’янському напрямку триває атака РФ біля Новоєгорівки. Також ЗСУ відбили два штурми на Лиманському напрямку. Ще одну атаку відбито у районі Кринок на Придніпровському напрямку.

Вранці Генштаб повідомляв, що українські військові «відбили загрозу прориву сил РФ» на Харківському напрямку.

Раніше розвідка Великої Британії заявила, що Україна «стабілізувала» наступ сил РФ на Харківському напрямку фронту. У розвідці вважають, що сили РФ, ймовірно, «контролюють село Бугруватка на півночі Харківської області і намагаються встановити контроль над сусідньою переправою через річку Сіверський Донець». У розвідці наголошують, що «це загрожує флангу та тилу українських сил, що обороняються у самому Вовчанську».

Читайте також: Судовий реєстр: ДБР розслідує «залишення бойових позицій» військовими на Харківщині

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

Раніше Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG