Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський каже, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України


Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону з Україною, каже Володимир Зеленський
Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону з Україною, каже Володимир Зеленський

Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону з Україною. Сили РФ готують наступ за 90 кілометрів на північний захід від Харкова, повідомив президент Володимир Зеленський під час звернення до лідерів світу.

Глава держави записав звернення у зруйнованій друкарні у Харкові, яку днями атакували сили РФ, це було одне з найбільших в Європі поліграфічних підприємств.

«Буквально зараз, цими днями, ми захищаємось за 60 кілометрів на північний схід від цього місця від чергової спроби російського наступу», – сказав президент.

Зеленський заявив, що «росіяни збирають інше угрупування військ біля кордону з Україною, щоб почати наступ».

«Росія готується до спроби наступальних дій і за 90 кілометрів звідси на північний захід (від Харкова – ред.) – біля нашого кордону збирається ще одне угруповання військ. Той, хто все це робить, не хоче миру», – підкреслив він.

Наприкінці доби 24 травня Генштаб Збройних сил повідомив, що на Харківському напрямку українські військові штурмовими діями відтісняють російські підрозділи від переднього краю оборони, на окремих ділянках мають успіх.

Раніше 24 травня у Генштабі повідомили, що українські війська зупинили сили РФ на півночі Харківщини, по противнику завдають вогневого ураження, також «плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення».

Також президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

Форум

XS
SM
MD
LG