Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою всієї лінії фронту


Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях на Донеччині, 1 травня 2024 року
Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях на Донеччині, 1 травня 2024 року

Загальна кількість російських наступальних і штурмових дій на фронті зросла до 99, загарбники не припиняють атакувати українські позиції вздовж майже всієї лінії фронту, заявили в українському Генштабі станом на 20:30 25 травня.

«Загальна кількість застосованих КАБів по позиціях українських підрозділів і цивільній інфраструктурі з початку доби нараховує близько 40 одиниць. Також на цей час загальна кількість ворожих наступальних і штурмових дій вже зросла до 99. Найбільше боєзіткнень фіксується на Куп’янському, Покровському і Курахівському напрямках», – йдеться у зведенні.

За повідомленням, Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою всієї лінії фронту. «На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 23. Окупанти намагаються протиснути нашу оборону за підтримки штурмової авіації. Українські воїни тримають зайняті рубежі і завдають ворогу відчутних втрат. Нашими захисниками на цьому напрямку успішно знищено черговий Су-25 російського агресора», – йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку, за даними Генштабу, загарбники продовжують здійснювати штурмові дії, чотири атаки ще тривають.

«Окупанти не полишають спроб тиснути на оборонні рубежі українських захисників на Куп’янському напрямку. Безуспішно намагаються покращити своє тактичне положення в районах М’ясожарівки і Новоєгорівки. Загалом наростили кількість штурмових дій на цьому напрямку до 14. Половину з них підрозділи Сил оборони успішно відбили, сім – ще тривають», – йдеться у зведенні.

На Курахівському напрямку, за даними Генштабу, кількість боєзіткнень збільшилася до 14: вісім атак відбито, чотири ще тривають.

У Генштабі додали, що Сили оборони України вживають «всіх необхідних заходів для виснаження наступального потенціалу російських військ».

24 травня у Генштабі повідомили, що українські війська зупинили сили РФ на півночі Харківщини, також «плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення».

Також президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

Форум

XS
SM
MD
LG