Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська «особливо активні» сьогодні на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ


Ілюстраційне фото. Українські військові на лінії фронту, Донецька область, 1 травня 2024 року
Ілюстраційне фото. Українські військові на лінії фронту, Донецька область, 1 травня 2024 року

Російська армія продовжує наступальні дії, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 13:30 25 травня.

Від початку доби командування зафіксувало 44 бойових зіткнення. На Харківському напрямку армія РФ застосовує керовані авіаційні бомби. Тривають бої в районах Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку бойові зіткнення тривають поблизу Петропавлівки та Стельмахівки, на Краматорському – триває відбиття атаки поблизу Кліщіївки.

«Особливо активний противник сьогодні на Покровському напрямку. Тут інтенсивність ворожих атак збільшилась більш ніж втричі. На даний час зафіксовано 14 боєзіткнень. Шість з них ще тривають поблизу Калинового, Яснобродівки та Сокола. В районі Галицинівки окупанти застосували чотири КАБи», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Судовий реєстр: ДБР розслідує «залишення бойових позицій» військовими на Харківщині

Також, додає штаб, російські війська безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ поблизу Роботиного та Новоандріївки, одне боєзіткнення ще триває.

«На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. Наші воїни виснажують бойовий потенціал російських окупантів, дають відсіч противнику та посилюють власні оборонні рубежі», – додає командування.

Вранці Генштаб повідомив про успіхи Збройних сил на «окремих ділянках» фронту на Сіверському напрямку. Також Сили оборони продовжують укріплювати рубежі на Харківщині.

Раніше 24 травня у Генштабі повідомили, що українські війська зупинили сили РФ на півночі Харківщини, також «плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення».

Також президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

Форум

XS
SM
MD
LG