Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд переніс дату останнього слова у ялтинській «справі Хізб ут-Тахрір»


Фігуранти ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір»
Фігуранти ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір»

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону переніс дату останнього слова у ялтинській «справі Хізб ут-Тахрір» на 8 листопада 2019 року. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Едем Семедляєв.

«Сьогодні на засіданні прокурор сказав свою репліку. Після цього хлопці оголосили, що готові до останнього слова. Однак, суддя, з невідомих нам причин, аргументувавши тим, що йому здається, що наші підзахисні не готові, оголосив перерву на два тижні, нібито для підготовки», – розповів адвокат.

Адвокат вважає, що суд навмисно затягує судовий процес. Коментарів сторони звинувачення немає.

Російські прокурори вимагають загалом 98,8 років позбавлення волі для шістьох фігурантів ялтинського «справи Хізб ут-Тахрір»: Мусліму Алієву – 20 років позбавлення волі, Інверу Бекірову – 20,6 років, Емір-Усеїну Куку – 15 років, Вадиму Сіруку – 15 років, Арсену Джеппарову – 13,6 років, Рефату Алімову – 14,6 років в’язниці.

Обвинувачені у цій справі були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинувачують у причетності до забороненої у Росії ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір».

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити фігурантів ялтинського «справи Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG