Доступність посилання

ТОП новини

В Гонконгу відбуваються акції напередодні зустрічі Лам із Сі Цзіньпінем


Керрі Лам (ліворуч) зустрінеться із Сі Цзіньпінем (праворуч) в понеділок 16 грудня
Керрі Лам (ліворуч) зустрінеться із Сі Цзіньпінем (праворуч) в понеділок 16 грудня

Окремі групи протестувальників зібралися в торговельних центрах Гонконгу 15 грудня напередодні зустрічі лідерки цього регіону Керрі Лам із головою Китаю Сі Цзіньпінем, повідомляють міжнародні ЗМІ.

Протестувальники вступають у поодинокі сутички з поліцією. Як повідомляє Reuters, у кількох торговельних центрах, де перед Різдвом традиційно багато відвідувачів, провели акції групи людей у чорному одязі та масках, які вигукували «Боріться за свободу» та «Поверніть нам правосуддя».

В одному з таких центрів поліція застосувала перцевий спрей, щоб розігнати учасників акції.

Керрі Лам відбула до Пекіна напередодні 14 грудня. Це її перший візит до столиці Китаю після місцевих виборів, на яких прокитайські сили зазнали поразки.

Читайте також: Десятки тисяч жителів Гонконгу вийшли на узгоджену владою акцію​

Планується, що Лам зустрінеться з Сі Цзіньпінем та обговорить з представниками влади Китаю політичну і економічну ситуацію в Гонконгу.

Масові протести в Гонконзі тривають від червня. Спочатку жителі протестували проти закону про екстрадицію на материковий Китай, який, на їхню думку, міг використовуватися проти дисидентів. Пізніше учасники протестів стали вимагати більшої незалежності від Китаю і проведення демократичних реформ. Вони також вимагають розслідування дій поліції під час протестів і амністії для заарештованих активістів.

Акції часто переростали в сутички з поліцією. Співробітники правоохоронних органів неодноразово застосовували водомети і сльозогінний газ для розгону демонстрантів. За весь час протестів були заарештовані близько шести тисяч людей. Одна людина загинула.

XS
SM
MD
LG