Доступність посилання

ТОП новини

Гривня зростає на міжбанку в очікуванні рішення НБУ щодо облікової ставки


Національний банк України наразі стримано реагує на ситуацію на міжбанку і встановив опівдні довідкове значення курсу 26 гривень 75 копійок за долар
Національний банк України наразі стримано реагує на ситуацію на міжбанку і встановив опівдні довідкове значення курсу 26 гривень 75 копійок за долар

Торги на українському міжбанківському валютному ринку 9 вересня відбуваються на тлі переваги пропозиції долара над попитом, відзначають фахівці сайту «Мінфін».

За даними Finance.ua, станом на 12:55 котирування становлять 26 гривень 70,5–72,5 копійки за долар, це на 5 копійок менше за рівень закриття торгів 8 вересня.

«Опосередковано на поведінку всіх сегментів фінансового ринку вплине і сьогоднішнє рішення Нацбанку щодо облікової ставки (оголошення очікується о 14:00 – ред.). Наш прогноз про її підвищення до 8,5% річних «Мінфін» залишає в силі. Інфляція зашкалює, і чиновникам треба на це реагувати хоча б у межах анонсованого раніше підняття облікової ставки до 8,5% річних», – вказують експерти.

Національний банк України наразі стримано реагує на ситуацію на міжбанку і встановив опівдні довідкове значення курсу 26 гривень 75 копійок за долар, що не відрізняється від офіційного курсу на сьогодні.

Котирування в парі гривня-долар трималися в широкому коридорі 27,5–28,5 близько дев’яти місяців – від початку вересня 2020-го до кінця травня 2021 року. Улітку 2021 року сформувався новий коридор, 26,5–27 гривень за долар, який протримався до вересня, коли Україні належить пройти період значних зовнішніх боргових виплат.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG