Доступність посилання

ТОП новини

Верещук: 14 березня евакуювали близько 4 тисяч цивільних, РФ продовжувала обстріли


За її словами, із десяти гуманітарних коридорів спрацювали сім
За її словами, із десяти гуманітарних коридорів спрацювали сім

Українська сторона 14 березня змогла евакуювати близько чотирьох тисяч мирних громадян через гуманітарні коридори, повідомила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, із десяти гуманітарних коридорів спрацювали сім.

Зокрема, з Київської області врятували 2028 людей: із Гостомеля – 400 людей, із селищ Немішаєве і Ворзель – 620, із селища Дмитрівка – 100, із села Перемога – 800 людей.

Із Луганської області, за словами Верещук, вдалося евакуювати 1780 людей: з Сєвєродонецька – 600, з Попасної – 210, з Гірського – 76, з Рубіжного – 480, з Кремінної – 82 і з Лисичанська – 340 мирних мешканців.

Щодо Маріуполя, то, як заявила Верещук, колону з вантажем із медикаментами, продуктами і водою російські військові продовжують блокувати у Бердянську.

«Разом із тим цим же маршрутом змогли виїхати змучені війною маріупольці, майже 150 легкових машин», – повідомила міністерка.

За її словами, під час сьогоднішньої евакуації російські загарбники продовжували порушувати «фундаментальні засади міжнародного гуманітарного права й обстрілювати мирних громадян».

Зокрема, військові РФ порушили домовленості щодо припинення вогню для гуманітарних коридорів у Броварському районі Київської області.

«Колони автобусів для евакуації не змогли проїхати до сіл Богданівка та Новобогданівка, села Бобрик через те, що з російського боку розпочалися наступальні дії», – сказала Верещук.

Вона додала, що російські військові всупереч встановленому режиму припинення вогню провокували бойові зіткнення у Попасній і Рубіжному на Луганщині, де були організовані гуманітарні коридори для евакуації людей. Їх «вдалося вивезти в складних умовах з-під обстрілів».

13 березня із 14 гуманітарних коридорів спрацювали 9, бо збройні сили РФ порушили домовленості, повідомила віцепрем’єрка – міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Російська сторона неодноразово зривала евакуацію цивільних, обстрілюючи маршрути, за якими мали вивозити людей. При цьому Росія звинувачувала у зриві евакуації українську сторону.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG