Доступність посилання

ТОП новини

Японські оптові торговці нафтою готуються призупинити імпорт з Ірану


В разі, якщо США не зроблять для Японії виняток з антиіранських санкцій, Країні Сонця, що сходить, доведеться шукати інші джерела нафти на Близькому Сході
В разі, якщо США не зроблять для Японії виняток з антиіранських санкцій, Країні Сонця, що сходить, доведеться шукати інші джерела нафти на Близькому Сході

Головні нафтові оптовики Японії готуються до призупинення імпорту сировини наступного місяця, повідомляють японські ЗМІ.

Як зазначають у виданнях Jiji Press та Kyodo, скорочення є реакцією на санкції Сполучених Штатів Америки проти Ірану та погрози Вашингтона розширити санкційні обмеження на держави, що співпрацюють з Тегераном.

Jiji Press повідомляє, що Японія, скоріш за все, не зможе схилити США до того, щоб зробити виняток і дозволити їй і надалі імпортувати нафту з Ірану. В такому разі Токіо доведеться припинити імпортувати іранську нафту та переключитися на інші джерела на Близькому Сході.

Раніше міністр фінансів Сполучених Штатів Стів Мнучин заявляв, що країни-імпортери нафти з Ірану можуть уникнути санкцій, якщо скоротять імпорт.

Читайте також: «Аятола Хаменеї погрожує виходом Ірану з ядерної угоди​»

У травні 2018 року Дональд Трамп оголосив, що США виходять з ядерної угоди з Іраном, укладеної 2015 року між Тегераном і шістьма державами, й повторно запровадив жорсткі санкції.

Крім того, Трамп пригрозив санкціями іншим країнам, які «допомагатимуть Іранові у його намаганні розробити ядерну зброю».

Санкції США стосуються іранських фінансових транзакцій в американських доларах, іранської автомобільної індустрії, купівлі комерційних літаків і металів, включно із золотом, а також продажів перських килимів.

Через санкції свою роботу в Ірані вже обмежили такі компанії, як французька Total та британська British Airways. Натомість офіційний Тегеран запевнив, що продовжить виконувати умови ядерної угоди попри санкції. Водночас голова МЗС країни звинуватив Сполучені Штати в намаганнях повалити владу в Ірані.

Наступний етап санкцій набуде чинності в листопаді цього року і вдарить по іранському банківському сектору та нафтовій індустрії, від якої залежить економічне зростання Ірану.

XS
SM
MD
LG