Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані ще двоє людей померли від коронавірусу, у Вірменії посилили заходи безпеки


За даними іранського МОЗ, семеро випадків захворювання виявили в Кумі, чотири – у Тегерані, ще два в Ґіляні
За даними іранського МОЗ, семеро випадків захворювання виявили в Кумі, чотири – у Тегерані, ще два в Ґіляні

Влада Ірану 21 лютого повідомила про ще двох померлих від коронавірусу COVID-19 і 13 нових хворих. Таким чином загальна кількість хворих у країні зросла до 18.

«13 нових випадків були підтверджені. На жаль, двоє з них померли», – повідомив речник міністерства охорони здоров’я Ірану Кіануш Джаганпур.

За даними Джаганпура, семеро випадків виявили в Кумі, чотири – у Тегерані, ще два в Ґіляні, що на березі Каспійського моря. Він уточнює, що більшість хворих або мешкають у Кумі, або протягом останніх днів чи місяців виїздили звідти до інших провінцій Ірану.

Речник місцевого МОЗ додав, що Іран отримав чотири вантажі від Всесвітньої організації охорони здоров’я з медичним обладнанням для виявлення коронавірусу.

Читайте також: МОЗ: за межами Китаю COVID-19 зафіксували у 27 країнах, в Україні – жодного підтвердженого випадку​

Після новин про ще дві смерті в Ірані міністр охорони здоров’я у сусідній Вірменії Арсен Торосян заявив, що вірменська влада моніторить ситуацію на кордоні з Ісламською республікою.

«На додачу до протиепідемічних заходів, посилено моніторинг пасажирів, які перетинають кордон у пункті Мегрі, а також тих, які прибувають до Вірменії з Ірану літаком», – повідомив Торосян у своєму Фейсбуці.

Тисячі іранських туристів відвідують Вірменію у березні щороку для святкування перського Нового року.

20 лютого Ірак закрив кордони для людей з Ірану. Національна авіакомпанія Кувейту Kuwait Airways заявила про тимчасове припинення рейсів до Ірану.

Читайте також: Влада Китаю повідомляє про значне зниження кількості нових випадків коронавірусу

Перші смерті двох людей через COVID-19 в Ірані зареєстрували 19 лютого. Це були перші смерті від цієї хвороби у близькосхідному регіоні.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG