Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль засудив візит представників угруповання «Хамас» до Москви


Жителі Тель-Авіва намагаються убезпечити себе під час ракетного обстрілу, жовтень 2023 року
Жителі Тель-Авіва намагаються убезпечити себе під час ракетного обстрілу, жовтень 2023 року

Міністерство закордонних справ Ізраїлю засудило рішення російської влади прийняти в Москві делегацію угруповання «Хамас». Повідомлення такого змісту оприлюднене в телеграм-каналі відомства.

МЗС Ізраїлю закликало російську владу «негайно вигнати терористів «Хамасу».

«Хамас» – терористична організація, гірша за «Ісламську державу». Руки ватажків «Хамас» заплямовані кровʼю понад 1400 ізраїльтян, які були зарізані, вбиті, розстріляні та спалені. Вони несуть відповідальність за викрадення понад 220 ізраїльтян, включно з немовлятами, дітьми, жінками та літніми людьми. Ізраїль розглядає запрошення ватажків «Хамасу» до Москви як негідний крок, який дає попутний вітер терору та легітимацію звірствам терористів «Хамасу», – йдеться в повідомленні.

26 жовтня російські ЗМІ повідомили, що до Москви прибула делегація руху «Хамас». Представниця МЗС Росії Марія Захарова підтвердила цю інформацію.

Пізніше у МЗС Росії розповіли, що на зустрічі з одним із лідерів руху «Хамас» Абу Марзуком у Москві обговорювалося «звільнення іноземних заручників, які перебувають на території Сектора Гази». Крім того, було порушено «питання, повʼязані із забезпеченням евакуації російських та інших іноземних громадян з території палестинського анклаву». Про те, що бойовики «Хамасу» захопили в заручники, зокрема, громадян Росії, міністерство у своїй заяві не згадує.

Форум

XS
SM
MD
LG