Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії підтвердило прибуття делегації «Хамас» до Москви


RUSSIA -- MOSCOW, JULY 19, 2018: A sign outside the building of the Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation. MFA RUSSIA
RUSSIA -- MOSCOW, JULY 19, 2018: A sign outside the building of the Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation. MFA RUSSIA

Міністерство закордонних справ Росії підтвердило 26 жовтня, що в Москві з візитом перебуває делегація радикального палестинського угруповання «Хамас», передає російська служба Радіо Свобода.

Раніше про це повідомляли російські медіа. Зокрема, наголошувалося, що делегацію очолює член політбюро ХАМАС Абу Марзук.

«Можу сказати та підтвердити, що представники палестинського руху перебувають з візитом у Москві», – сказала на брифінгу представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

Читайте також: У МЗС повідомили про зростання числа загиблих українців в Ізраїлі

Деталей вона не навела. Водночас Захарова повідомила, що наразі Москву відвідує також заступник голови МЗС Ірану Алі Багері Кані.

У Росії рух «Хамас» не заборонений і не визнаний терористичним, на відміну від багатьох країн, таких як Сполучені Штати, Канада, Японія, Ізраїль і держави Євросоюзу.

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Ізраїльська сторона повідомляла, що внаслідок атак угруповання «Хамас» в Ізраїлі загинуло понад 1400 людей. У Секторі Гази кажуть про 6500 загиблих – ці дані неможливо верифікувати.

Форум

XS
SM
MD
LG