Доступність посилання

ТОП новини

Орбан «пишається» тим, що продовжує комунікацію з Росією


На думку Віктора Орбана, Угорщина «єдина, хто висловлюється користь миру, що було б в інтересах усіх у Європі»
На думку Віктора Орбана, Угорщина «єдина, хто висловлюється користь миру, що було б в інтересах усіх у Європі»

Угорщина продовжує спілкування з Росією «заради миру» – про це заявив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан по прибутті на саміт Європейської ради в Брюсселі 26 жовтня.

Орбан, спілкуючись із журналістами, назвав «дуже прозорою» політику Будапешту в цьому напрямку, додавши, що вона «відрізняється від більшості».

«У вас стратегія війни, у нас стратегія миру. І ми хотіли б зробити все, аби мати мир. Відтак ми тримаємо відкритими всі лінії комунікації з Росією, інакше не буде шансу на мир. Це стратегія, і ми пишаємося тим, що робимо це», – сказав голова угорського уряду.

Читайте також: Боррель відреагував на заяву Орбана щодо порівняння членства в ЄС та радянської окупації Угорщини

На думку Орбана, Угорщина «єдина, хто висловлюється користь миру, що було б в інтересах усіх у Європі».

Наприкінці серпня Віктор Орбан під час інтерв’ю заявив, що Захід має укласти угоду із президентом РФ Володимиром Путіним, яка не передбачатиме повернення окупованого Криму та членство України в НАТО.

У відповідь на це в МЗС заявили, що «Україна не торгує ні своїми територіями, ні своїм суверенітетом».

Угорщина в особі очільника уряду Віктора Орбана і голови дипломатії Петера Сійярта неодноразово демонструвала своє прихильне ставлення до Кремля. Від початку повномасштабного російського вторгнення Будапешт робить заяви, які суперечать загальній позиції ЄС про підтримку України.

Форум

XS
SM
MD
LG