Доступність посилання

ТОП новини

Італія зупинила видачу віз інвесторам із громадянством Росії та Білорусі


Низка країн раніше зупинили видачу віз російським інвесторам
Низка країн раніше зупинили видачу віз російським інвесторам

Міністерство у справах підприємств і продукції Італії тимчасово зупинило дію програми Investor Visa for Italy (Інвесторські візи для Італії) для громадян Росії та Білорусі. Про це йдеться в повідомленні на сайті програми.

За повідомленням, на яке звернули увагу медіа 8 серпня, дію програми для інвесторів із Росії та Білорусі зупинили «за наказом Голови комітету від 14 липня 2023 року на виконання рекомендації C (2022) 2028 Європейського союзу».

Як повідомляє канал «Настоящее время», програму запустили в 2017 році для залучення інвестицій із-за кордону.

Читайте також: Євросоюз запровадив санкції проти п’яти російських компаній за «інформаційні маніпуляції»

Уряд Італії пропонує дворічну візу для заявника та його сім’ї в обмін на інвестиції в державні цінні папери на не менше ніж 2 мільйони євро, від 500 тисяч євро для італійської акціонерної спілки, або благодійний внесок у 1 мільйон євро в сферу культури. Через 10 років інвестор може претендувати на отримання громадянства.

Після початку повномасштабного російського вторгнення до України Латвія заборонила росіянам та білорусам отримувати дозвіл на проживання за інвестиції, а Португалія тимчасово зупинила розгляд заяв від громадян Росії на отримання «золотих віз». Кіпр також анулював «золоті паспорти» низки підсанкційних російських бізнесменів.

XS
SM
MD
LG