Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль надасть 200 мільйонів доларів на підтримку медичної інфраструктури України – Коен


Про це Елі Коен заявив під час спільної пресконференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою 16 лютого
Про це Елі Коен заявив під час спільної пресконференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою 16 лютого

Ізраїль продовжить підтримувати надання медичної допомоги українським громадянам, повідомив міністр закордонних справ країни Елі Коен. Про це він заявив під час спільної пресконференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою 16 лютого.

Коен нагадав, що Ізраїль розгорнув польовий шпиталь на заході України в березні минулого року, а також приймав поранених українців у своїх лікарнях. За його словами, Тель-Авів планує продовжувати надавати таку підтримку.

Читайте також: Кулеба після зустрічі з Коеном: очікуємо від Ізраїлю рішень щодо військової допомоги

«Ми будемо підтримувати і підтримуємо гарантію на суму понад 200 мільйонів доларів у розбудову інфраструктури, що буде опікуватися питанням охорони здоровʼя та психологічної допомоги. Я також зазначив, що ми будемо допомагати з розробкою розумної системи раннього попередження для України», – сказав голова МЗС Ізраїлю.

Крім того, Коен засудив діяльність Ірану, яка «поширилася на Україну і створює терор і хаос, які вбивають невинних людей».

В Україні 16 лютого з візитом перебуває міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен. За його словами, окрім Кулеби, він також має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським,відкрити посольство Ізраїлю у Києві, в також відвідати Бучу та Бабин Яр.

XS
SM
MD
LG