Доступність посилання

ТОП новини

Президенти США й Ізраїлю обговорили «виклики» Ірану


Президент Ізраїлю Іцхак Герцоє (ліворуч) із президентом США Джон Байденом та ізраїльським прем’єром Яїром Лапідом
Президент Ізраїлю Іцхак Герцоє (ліворуч) із президентом США Джон Байденом та ізраїльським прем’єром Яїром Лапідом

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ під час розмови з президентом США Джо Байденом 26 жовтня в Білому домі у Вашингтоні згадав про застосування Росією у війні проти України ударних безпілотників іранського виробництва.

«Іран пригнічує своїх громадян, одночасно просуваючись до ядерної зброї та постачаючи летальну зброю, яка вбиває невинних громадян в Україні. Виклик Ірану стане головним викликом, який потрібно обговорювати», – сказав Герцоґ.

Напередодні, виступаючи в Атлантичній раді у Вашингтоні, президент Ізраїлю продемонстрував фотознімки, які, як він стверджує, є підтвердженням того, що дрони, які використовує Росія для ударів по містах України, справді зроблені в Ірані.

Іран і Росія це заперечують. Україна та країни Заходу стверджують, що безпілотники «Герань-2», які використовує російська армія, насправді є закупленими в Ірану безпілотниками Shahed-136.

Тема Ірану, який перебуває у ворожих відносинах з Ізраїлем, була однією з головних на зустрічі Герцоґа і Байдена. Крім безпілотників, обговорювали іранську ядерну програму, а також придушення владою Ірану протестів у країні.

Ізраїль засуджує російську агресію проти України, постачає цій країні різне обладнання, але відмовляється постачати озброєння, пояснюючи це безпековими міркуваннями.

XS
SM
MD
LG