Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін створив організаційний комітет для проведення «Євробачення-2023»


«Завдяки гурту Kalush Orchestra ми отримали нагоду вимагати миру українцям», вважає міністр культури Олександр Ткаченко
«Завдяки гурту Kalush Orchestra ми отримали нагоду вимагати миру українцям», вважає міністр культури Олександр Ткаченко

Кабінет міністрів створив Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу «Євробачення», повідомив уряд 10 червня.

Комітет очолять прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Офісу президента Андрій Єрмак, їхнім заступником стане міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Як пояснюють в уряді, організаційний комітет координуватиме дії органів виконавчої влади та інших державних органів і організацій під час підготовки та виконання заходів щодо проведення «Євробачення».

Читайте також: Переможці «Євробачення» Kalush Orchestra продали нагороду на аукціоні за 900 тис дол

Ткаченко висловив думку, що європейці, які проголосували за представників України на конкурсі – гурт Kalush Orchestra – тим самим продемонстрували підтримку України.

«Завдяки гурту Kalush Orchestra ми отримали нагоду вимагати миру українцям. Ми будемо організовувати «Євробачення» в умовах воєнного стану, тому потрібно дуже швидко розпочати роботу. Адже маємо провести пісенний конкурс на належному рівні», – йдеться в коментарі міністра культури.

Український гурт Kalush Orchestra у травні переміг на пісенному конкурсі «Євробачення» 2022 року. Піснею-переможницею стала композиція Stefania.

XS
SM
MD
LG