Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін пропонує збільшити штрафи за підпал сухої рослинності (виправлено)


Кабмін пропонує збільшити штрафи за спалювання сухої трави
Кабмін пропонує збільшити штрафи за спалювання сухої трави

Уряд України 8 грудня підтримав проєкт закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності або її залишків».

Як зазначив на засіданні міністр юстиції Денис Малюська, існуючі штрафи є неефективними, і їх потрібно переглянути.

«Назріла також необхідність внесення змін до Кодексу в частині розширення кола осіб, уповноважених розглядати справи про такі правопорушення, та кола осіб, наділених повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені зазначеною статтею КУпАП», – мовиться у повідомленні.

Кабмін пропонує збільшити штрафи за випалювання рослинності: від п’ятдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 6 120 гривень) і на посадових осіб – від ста двадцяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2 040 до 17 000 гривень). За ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду передбачено накладення штрафу на громадян від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 700 до 17 000 гривень) і на посадових осіб – від однієї тисячі до тисячі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 25 500 гривень).

На сьогодні штраф за підпал сухої рослинності становить від 170 до 340 гривень.

XS
SM
MD
LG